streda 31. augusta 2016

Bravčová sviečkovica na rošte s pečenými gaštanmi a vínovou omáčkou

200 g bravčovej sviečkovice, 200 g zemiakov, 50 g lúpaných gaštanov, 20 g masla, olej, soľ, korenie
Redukcia: 200 ml červeného vína, 20 g medu, 10 ml balzamikového oleja, bobkový list, rozmraín, pomarančová kôra

Mäso opečieme na oleji rovnomerne zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a pečieme v rúre na 180 stupňoch 7 minút. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a spolu s gaštanmi orestujeme na masle. Redukciu pripravíme následovne: Všetky ingrediencie zvaríme na tretinové množstvo, scedíme a pri podávaní do šťavy vmiešame studené maslo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára