streda 31. augusta 2016

Šľahačkovo pudingová torta

4 vajcia., 100 g kryštálového cukru., 140 g hladkej múky., 1/2 prášku do pečiva., 3 lyžice horúcej vody., 3 lyžice pomletých orechov.,
Šľahačkový krém: l smotany na šľahanie (33%)., vanilínový cukor., 2 lyžice vaječného likéru., 50 g čokolády., 120 g jemného tvarohu., 2 lyžice práškového cukru., lyžice kakaa.,
Čokoládový puding: 500 ml mlieka., 2 čokoládové pudingy., 125 g kryštálového cukru.,
Z bielkov vyšľaháme sneh, vsypeme cukor a zašľaháme žĺtky. Po vyšľahaní pridáme vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a orechy. riadne premiešame. Cesto nalejeme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180º C asi 15 – 20 minút.
Krém: Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme mierne ochladnúť. Primiešame vaječný likér. Tvaroh rozmixujeme s práškovým cukrom. Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom.
Čokoládový puding: Z mlieka, cukru a čokoládového pudingu uvaríme za stáleho miešania hustý puding, necháme vychladnúť . Pri chladnutí premiešavame, aby sa nespravila kôra.

Šľahačku rozdelíme na 3 časti. Prvú natrieme na korpus a prelejeme čokoládou s likérom. do druhej časti primiešame tvaroh a natrieme na prvú časť. Zarovnáme na prvú časť. Zarovnáme a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky. Vychladnutý čokoládový puding rozotrieme na šľahačku. Do tretej časti šľahačky vmiešame kakao, celú tortu obtrieme a vyzdobíme čokoládovými ozdobami a šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára