streda 31. augusta 2016

Gemerské zemiakové guľky

200 g údeného mäsa, 60 g údenej slaniny, 200 g kyslej kapusty, 600 g zemiakov, 50 g hladkej múky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica masti, majorán, mleté čierne korenie, soľ
Očistené zemiaky umyjeme, nastrúhame a precedíme. Údené mäso prevaríme, vykostíme, pomelieme a premiešame so zemiakmi. Všetko posypeme majoránom, korením, soľou, ochutíme rozotretým cesnakom, pridáme múku a vymiešame tuhšie cesto.Z cesta sformujeme guľky, ktoré obalíme múkou, uvaríme v osolenej vode a vložíme do misy. Slaninu nakrájame a rozpražíme. Uvarené guľky polejeme vyškvarenou masťou, posypeme škvarkami, obložíme nakrájanou kyslou kapustou a navrch položíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú sme opražili dozlata.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára