streda 31. augusta 2016

Držky na paprike

1000 g držiek v surovom stave, 60 g margarínu, 50 g hladkej múky, 75 g cibule, 125 ml mlieka, cesnak, mletá paprika, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Uvarené držky nakrájame na rezance. Na tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme múku a urobíme ružovú zápražku, zamiešame červenú papriku, zalejeme vývarom z držiek, dobre rozšľaháme, pridáme mleté čierne korenie, soľ a varíme najmenej 30 minút.Omáčka musí byť dostatočne hustá, pretože držky pustia šťavu a omáčka redne. Pred koncom varu pridáme do omáčky mlieko, ešte chvíľu povaríme, zamiešame sekanú petržlenovú vňať, prelejeme uvarené, nakrájané držky a necháme ešte raz prejsť varom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára