streda 31. augusta 2016

Sladkokyslá kapusta

450 g nakrájanej bielej kapusty, 1 lyžica oleja, pol čajovej lyžičky jedlej sódy, 2 čajové lyžičky cukru, 1 čajová lyžička soli
Omáčka: 2 lyžice vínneho octu, 1 čajová lyžička paradajkového pretlaku, 1 lyžica kukuričnej múky, 250 ml kuracieho vývaru alebo vody, 2 lyžice cukru, niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva, štipka soli

Kapustu povaríme asi 3 minúty vo veľkej nádobe s vodou, do ktorej sme pridali jedlú sódu, soľ a cukor. Necháme ju odkvapkať a vriacu vodu vylejeme. Kapustu dáme na asi 5 minút do chladnej vody. Necháme ju odkvapkať a odložíme nabok. Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej.Kapustu zohrejeme. Preložíme ju na servírovaciu misu.Do woku pridáme dôkladne premiešané prísady do omáčky a pozvoľna, za stáleho miešania, uvedieme do varu. Miešame, až omáčka zhustne. Nalejeme ju na kapustu a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára