utorok 30. augusta 2016

Mandľový nákyp s krémom

50 g masla, 100 g práškovéjho cukru, 4 vajcia, 50 g mandlí, 60 g piškót, soľ, citrónová kôra
Krém: ¼ l mlieka, 50 g cukru, 10 g krémového prášku, 30 g mandlí, vanilkový cukor
Maslo vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami. Pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru, postrúhané mandle, piškóty, citrónovú kôru a štipku soli. Zľahka premiešame a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy. Formu vložíme do pekáča s vodou a upečieme v rúre. Upečený pokrájame a polejeme krémom.
Krém: Mlieko s cukrom dáme variť, prilejeme krémový prášok rozmiešaný v troche studeného mlieka a povaríme. Napokon primiešame opražené mandle. Podobne môžeme pripraviť aj orieškový nákyp.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára