streda 31. augusta 2016

Pražená ryža dlhozrna-recept

450 g dlhozrnnej ryže (alebo ryže Patna), štvrť čajovej lyžičky Glutasolu, 2 lyžice oleja, soľ.
Ryžu umyjeme v 5 dávkach chladnej vody. Necháme ju odkvapkať a nasypeme na veľkú panvicu. Pridáme toľko studenej vody, aby siahala 2.5 cm nad povrch ryže. Uvedieme ju do varu, raz zamiešame a znížime teplotu tak, aby sa pomaly varila na miernom plameni. Prikryjeme a zvoľna varíme asi 7 minút, až sa voda úplne vsiakne a ryža je sypká, nadýchaná a len natoľko priľnavá, aby sa dala naberať jedacími paličkami. (Ak treba povaríme ju o niečo dlhšie.) Ryžu rozložíme na podnos a necháme vychladnúť. Posypeme ju Glutasolom. Vo veľkej panvici na vyprážanie rozpálime olej a ryžu naň nasypeme. Za stáleho miešania ju pražíme asi 2 minúty. Podľa chuti ju osolíme, miešame a pražíme ešte ďalšie 2 minúty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára