utorok 30. augusta 2016

Kakaová torta s kávovým krémom

6 vajec, 150 g práškového cukru, 20 g kakaa, 180 g hrubej múky, lyžica vody
Plnka: ½ dl mlieka, ½ dl kávového vývaru, 20 g hladkej múky, ¼ kg masla, 200 g práškového cukru
Poleva: 1 dl kávového vývaru, ½ bielka, 150 g práškového cukru
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru a vodou. Pridáme kakao, z bielkov a cukru ušľahaný sneh a múku. Zľahka zamiešame a dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vychladnutú rozkrojíme na tri pláty, naplníme, položíme na seba a polejeme polevou. Ozdobíme ju zvyškom plnky pomocou vrecka s rúrkou.
Plnka: Tretinu cukru upálime do žlta a zalejeme kávovým vývarom. Pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme na kašu. Do vychladnutej primiešame maslo a zvyšok cukru.
Poleva: Kávový vývar vymiešame s cukrom a bielkom nahladko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára