pondelok 14. januára 2019

Vidiecka polievka

1,5 l mäsového vývaru – aj z kocky., ½ hlávky kapusty., 200 g zemiakov., 80 g krúp., mrkva., cibuľa., menší petržlen., 2 rajčiaky., 2 – 3 PL oleja., téglik kyslej smotany., soľ., mleté čierne korenie., bobkový list
Vo vývare varíme prebraté a prepláchnuté krúpy 15 až 20 minút. Postupne pridávame pripravenú zeleninu: najprv kapustu nakrájanú na kúsky 2x2,5 cm, povaríme a potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky, na oleji presmažené plátky mrkvy a petržlenu a kocky cibule. Všetko varíme asi 15 minút. Asi 10 minút pred koncom varenia pridáme na štvrťky pokrájané rajčiaky. Osolíme, okoreníme a pridáme aj bobkový list, ešte povaríme a pred podávaním posypeme jemne nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Smotanu podávame oddelene.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára