sobota 12. januára 2019

Biskupský chlebíček

175 g margarínu., 100 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 4 žĺtky., 4 bielky., 100 g práškového cukru., 180 g hladkej múky., ½ balíčka prášku do pečiva., štipka soli., 100 g kandizovaného ovocia., 50 g nasekaných orechov., 50 g hrozienok., 50 g nasekanej čokolády., na posypanie práškový cukor
Do zmäknutého masla pridáme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme do penista. Potom pridáme po jednom žĺtky, múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva a soľou. Z bielkov ušľaháme sneh. Na konci šľahania pridáme práškový cukor a došľaháme do tuha. Pomocou varešky ho zľahka vmiešame do cesta. Nakoniec pridáme hrozienka orechy, kandizované ovocie a čokoládu. Zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej hranatej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 50 minút pri teplote 170 – 180 stupňov C. Po upečení vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára