utorok 15. januára 2019

Holandský cibuľový šalát

kg cibule., 250 g tvrdého syra., červená a zelená paprika., 3 vajcia uvarené natvrdo., 3 lyžice pikantnej horčice., 4 lyžice octu., 10 lyžíc oleja., soľ., mleté čierne korenie
Cibuľu obielime a nakrájame na tenké kolieska. Potom ju ponoríme na jednu minútu do vriacej vody a necháme dôkladne odkvapkať. Syr pokrájame na malé štvorcové plátky, očistené papriky prekrojíme napoly a pokrájame na úzke rezance. Z octu, horčice, oleja, soli a čierneho korenia pripravíme podľa chuti nálev, ktorým zalejeme pripravenú cibuľu, syr a papriky. Hotový šalát ozdobíme uvarenými vajciami pokrájanými na štvrtky alebo kolieska. Šalát bude jemnejší, ak olúpeme aj papriky.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára