pondelok 14. januára 2019

Stredozemná polievka

4 cibule., 2 strúčky cesnaku., 4 paradajky., 2 guľôčky celého čierneho korenia., vetvička zelerovej vňate., ½ kg ružičkového kelu., 2 tekvice., vetvička tymianu., vetvička petržlenovej vňate., 3 bobkové listy
Uvarte si polievku iba s vodou alebo použite aj kocku bujónu (zeleninového, hydinového, hovädzieho). Zeleninu umyte a nakrájajte na kúsky. Polievku varte na miernom plameni, kým zelenina nezmäkne, aby vitamíny a minerály zostali vo vode. Keď polievka začne vrieť, znížte teplotu tak, aby vrela iba mierne a zachovala si lahodnú chuť. Môžete pridať všetky prísady. Vyhnite sa však soli, zadržiava v tele vodu. Po dovarení by mali zostať v množstvách zeleniny uvedených v recepte najmenej dva litre polievky. Môžete ju jesť počas celého dňa, studenú i teplú. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára