piatok 11. januára 2019

Plnená kapusta po Horniacky

500 g kyslej kapusty., 2 PL masti., cibuľa., PL hladkej múky., mletá červená paprika., 60 g rajčiakového pretlaku., 200 g mletého bravčového mäsa., 100 g ryže., soľ., vajce., strúčik cesnaku., mleté čierne korenie., 4 väčšie kapustné listy, 50 g údenej slaniny., 400 g spišskej klobásy., lahôdková smotana
Uvarenú kyslú kapustu zahustíme zápražkou, ktorú sme si pripravili z lyžice masti, cibule, múky a mletej červenej papriky. Kapustu dochutíme rajčiakovým pretlakom a chvíľu ešte povaríme. Do mletého bravčového mäsa zamiešame uvarenú ryžu v slanej vode, soľ, vajce, pretlačený cesnak a mleté čierne korenie. Kapustové listy obaríme vriacou vodou, tvrdé rebrá z nich vykrojíme a do každého listu zavinieme potrebné množstvo mäsovej plnky. Závitky vložíme do ohňovzdornej misy, oblejeme uvarenou kapustou, opraženou pokrájanou slaninou a v rúre upečieme. Porcie klobásy opečieme na zvyšnej masti. Na taniere vkusne uložíme kapustu, závitky a klobásu. Na každú porciu dáme 2 lyžice lahôdkovej smotany. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára