sobota 12. januára 2019

Sladká Charlotte

2 PL práškovej želatíny., 175 ml pomarančovej šťavy., 4 žĺtky., 350 ml mlieka., 400 g sladeného kondenzovaného mlieka., 225 g mrazených jahôd., 60 g práškového cukru., 4 PL jahodového džemu., 4 PL pomarančového likéru., 25 g kukuričnej múky., 200 g piškót., 450 ml smotany na šľahanie., PL preosiateho práškového cukru., čerstvé jahody na zdobenie
Do misy nalejeme pomarančovú šťavu, potom ju posypeme želatínou a necháme 5 minút stáť. Na miernom ohni ju necháme vrieť, až kým sa nerozpustí. V druhej mise vymiešame žĺtky, mlieko a kondenzované mlieko. Zmes zašľaháme do želatínovej hmoty. Zahrievame 15 minút, aby hmota zhustla. Potom krém vlejeme do veľkej misy a odložíme na 1 ½ hodiny do chladničky. Jahody rozmrazíme, posypeme práškovým cukrom a v ručnom šľahači spolu s džemom vyšľaháme dohladka. Zmes prelejeme do hrnca, pridáme likér, múku 4 PL vody a na strednom ohni zohrejeme, kým nezhustne. Dno a boky formy obložíme piškótami. Potom dno potrieme 4 PL jahodovej zmesi, formu zakryjeme a odložíme nabok. Rozmixované jahody dáme vychladnúť. V miske vyšľaháme šľahačku z 350 ml smotany a metličkou ju vmiešame do vaječnej hmoty. Vaječný krém rozotrieme na dno formy. Vaječný krém rozotrieme na dno formy. Opäť polejeme rozmixovanými jahodami a krúživým pohybom noža vytvoríme mramorový vzor. Tortu necháme chladiť celú noc. Dezert nakoniec ozdobíme čerstvými jahodami a šľahačkou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára