sobota 12. januára 2019

Londýnske rezy

200 g hladkej múky., trochu prášku do pečiva., 100 g práškového cukru., 50 g masla., vajce., PL kakaa., 2 PL mlieka
Plnka: 3 dl trvanlivého mlieka., 80 g hrubej múky., vanilínový cukor., 200 g práškového cukru., 200 g masla alebo rastlinného tuku., vrecúško okrúhlych piškót., 2 dl čiernej kávy., dl rumu
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie., 75 g masla alebo rastlinného tuku
Z masla, vajca, cukru, kakaa, múky zmiešanej s práškom do pečiva a trochy mlieka vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a uložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Postupne cestá upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Medzitým si pripravíme krém. Mlieko dáme zovrieť, pridáme v troche mlieka rozmiešanú múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Maslo vyšľaháme na penu, pridáme cukor, opäť vymiešame. Postupne po lyžiciach primiešame vychladenú kašu a vyšľaháme na hladký krém. Prvé cesto potrieme polovicou krému a naň poukladáme detské piškóty, ktoré sme pred tým namáčali v čiernej káve zmiešanej rumom. Natrieme druhou polovicou krému a prikryjeme druhým cestom. Po povrchu polejeme čokoládovou polevou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára