sobota 12. januára 2019

Biela citrónová torta

6 vajec., 160 g práškového cukru., 160 g hrubej múky., 100 g sekaných orechov., 160 g čokolády., 160 g tuku (Hera)
PLNKA: ½ vrecka vanilkového mliečneho pudingu., 150 g cukru., 2 vanilkové cukry., ¼ l mlieka., 50 g masla., 2 žĺtky a šťava z citróna
Zmäknutú čokoládu, cukor, heru a žĺtky dobre vymiešame, po troške pridáme múku, orechy a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Pečieme v dobre vyhriatej rúre vo vymastenom a múkou vysypanej forme.
V ¼ l mlieka rozmiešame pudingový prášok, vanilkový cukor., 150 g práškového cukru a kôru z citróna. Za stáleho miešania uvaríme hustejšiu kašu, ktorú po vychladnutí spojíme s maslom vymiešaným so žĺtkami. Ešte raz všetko dobre vyšľaháme a ochutíme citrónovou šťavou.

Poleva: 2 bielky, 200 g práškového cukru a PL citrónovej šťavy miešame asi 30 minút, kým poleva nie je hladká a biela. Nalejeme ju na naplnenú tortu a mokrým nožom rovnomerne rozotrieme. Ozdobíme kvetom, zelenými lístočkami a rozsypanymi ríbezľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára