300 g vareného mäsa (hovädzieho alebo bravčového)., 40 g masla., 100 g žemle., 20 g cibule., 3 strúčiky cesnaku., dl mlieka., 2 vajcia., 5 – 6 stredne veľkých rajčiakov., mleté čierne korenie., soľ., vegeta., 30 g údenej slaniny., tuk na pomastenie pekáčika
Do masla vymiešaného so žĺtkami pridáme pomleté mäso. Pridáme aj pokrájanú žemľu, ktoré sme najprv namočili do mlieka. Zmes ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením, postrúhanou cibuľou a rozotretým cesnakom. Premiešame a spojíme s tvrdým snehom z bielkov. Dno pekáčika pomastíme a uložíme naň celé rajčiaky. Na rajčiaky navrstvíme mäsovú zmes, povrch zarovnáme a uložíme naň 2 plátky slaniny. Upečieme v rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára