450 až 500 g hovädzieho mletého mäsa., PL oleja., cibuľu., strúčik cesnaku., väčšiu mrkvu., 100 g šampiňónov., prípadne hlivy ustricovej., v lete aj iných čerstvých húb., 4 PL leča (v lete 2 čerstvé paradajky a papriku)., 1,5 dl hovädzieho vývaru., PL paradajkového pretlaku., trošku worchesterskej omáčky., 700 g zemiakov., 6 plátkov údenej slaniny., 30 g strúhaného syra., soľ a korenie podľa chuti., petržlen na ozdobu., KL rasce
Na oleji popražíme mleté mäso, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, popučený cesnak a mrkvu pokrájanú na plátky a popražíme spolu asi 5 – 7 minút. Ďalej pridáme pokrájané huby, paradajky a papriku, alebo leče, primiešame hovädzí vývar, paradajkový pretlak, worchesterskú omáčku, osolíme, okoreníme a popražíme spolu asi 20 minút. Zemiaky obielime, pokrájame na plátky, predvaríme ich a scedíme. Na dno pekáča dáme vrstvu pripravenej zmesi s mletým mäsom, hubami a zeleninou, prikryjeme predvarenými plátkami zemiakov, obložíme plátkami slaniny, mierne posolíme, posypeme rascou, strúhaným syrom a dáme zapiecť dozlatista. Pred podávaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára