piatok 11. januára 2019

Teľacia pečeň-recept

600 g teľacej pečene., 2 stredne veľké cibule., 2 jablká., 2 PL hladkej múky., 50 g masla., KL soli., biele korenie
Pečeň umyjeme, osušíme a odstránime blany a šľachy. Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska. Jablká olúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na hrubšie plátky. Plátky pečene obalíme v múke, prebytočnú múku strasieme a pečeň necháme trocha obschnúť. Na panvici rozpustíme polovicu masla, opečieme v ňom z oboch strán jablká a vyberieme ich. Potom v tom istom masle dozlatista opečieme cibuľu a spolu s jablkami ju odložíme na teplé miesto. Na čistú panvicu dáme zvyšné maslo a na rozpustenom opekáme plátky pečieme po oboch stranách 3 – 4 minúty. Pečeň odložíme z ohňa, potom osolíme a okoreníme. Podávame obloženú cibuľkou a jablkami a so zemiakovým pyré a šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára