30 dkg kryštálového cukru., 20 dkg vlašských orechov alebo mandlí., 20 dkg masla., ½ vanilínového cukru., 3 žĺtky., 3 tortové oblátky
Skaramelizujeme 10 dkg cukru do zlatokávova, pridáme oriešky alebo mandle, spolu popražíme a dáme na vymastený panvicu vychladnúť. Potom panvicu zohrejeme a griláž nožom odlúpneme a zomelieme (ako orechy). Do hrnca dáme maslo, zvyšný kryštálový cukor, vanilínový cukor a žĺtky. Prísady dobre zamiešame a za stáleho miešania vo vodnom kúpeli pomaly uvaríme hustejší krém. Odložíme, pridáme potlčenú griláž a natrieme medzi 3 oblátky. Pritlačíme doštičkou a zaťažíme do druhého dňa. Nakoniec pokrájame na kocky alebo trojuholníky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára