piatok 11. januára 2019

Pečeňový nákyp

500 g pečene (bravčovej)., 150 g údenej slaniny., 2 cibule., 3 rožky., asi 3 ½ dl mlieka., soľ., majorán., vegeta., mleté čierne korenie
Opláchnutú pečeň zomelieme. Na pokrájanej slanine opražíme do sklovita pokrájanú cibuľu a pridáme na kocky pokrájané rožky a ešte trochu opražíme. Prilejeme surové mlieko, premiešame a pri miernej teplote povaríme, kým sa zmes neoddeľuje od dna nádoby. Potom ju odstavíme, pridáme pečeň, osolíme, dochutíme majoránom, vegetou a mletým čiernym korením. Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou a naplníme pripravenou nákypovou zmesou. Pečieme v rúre asi 50 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára