streda 20. februára 2013

Zabíjačkový guláš

300 g krkovičky alebo chudého bôčika ,200 g mäsa z podbradku ,polovicu srdca ,ľadvinku ,40 g masti ,2 cibule ,mletú sladkú papriku ,soľ ,mleté čierne korenie ,rascu ,vývar ,1 PL hladkej múky ,mozoček ,2 strúčiky cesnaku

Očistené mäso, srdce a ľadvinku nakrájame na menšie kocky. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, nakrájanú zmes a za stáleho miešania opečieme. Pridáme korenie a rascu, podlejeme vývarom a dusíme takmer domäkka. Necháme vydusiť na tuk, zaprášime múkou, opražíme, pridáme odblanený, na kúsky nakrájaný mozoček, podusíme, podlejeme a pomaly dodusíme. Nakoniec ochutíme prelisovaným cesnakom so soľou a necháme prejsť varom. Podávame so slaným rožkom a so sladkokyslými uhorkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára