štvrtok 14. februára 2013

Čokoládový cheesecake

základ : 250 g celozrné sušienky,120 g masla
náplň : 250 g mascarpone,150 g horkej čokolády 72%,3 vajíčka, 75 g cukru,200 g smotany na šľahanie, 25 g kvalitného holandského kakaa
poleva : 30 g horkej čokolády 72%,30 g smotany na šľahanie,čokoládové ozdoby alebo čokoláda na posypanie (nemusí byť) 

Zapneme trúbu na 160°C. Medzitým si dáme do misky nad parou (dno misky sa nesmie dotýkať vody) smotanu, nalámeme čokoládu a pozvoľna rozpustíme. V druhej miske si vymiešame mascarpone s cukrom do hladka, pridáme po jednom vajíčko. Nakoniec preosejeme cez sitko kakao. Pridáme vychladnutú zmes smotany a čokolády, dobre premiešame. Dáme do formy o priemeru asi 20 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 30-35 minút. Po upečením necháme trošku vychladnúť a polejeme hotovým ganache - čokoládu rozpustíme v smotane. Dozdobíme podľa chuti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára