streda 27. februára 2013

Kurča na červenom víne

veľké kurča, 150 g prerastenej slaniny, 2 veľké cibule, 2 poháriky koňaku, 0,5 fľaše červeného vína 1/4 l mäsového vývaru, soľ korenie, 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku, koreniny: petržlen, 2 stonky petržlenovej vňate, vetvičku tymianu. 250 g malých čerstvých šampiónov, 2 lyžice masla, lyžica múky
Kurča pripravíme, rozporcujeme. Slaninu a cibuľu pokrájame a spolu s kusmi kurčaťa na pekáči opečieme. Oblejeme koňakom a zapálime /flambujeme /. Pridáme víno, vývar, koreniny, cesnak, soľ, korenie. Pekáč zakryjeme a pri slabej teplote 40 minút varíme. Koreniny potom odstránime a pridáme očistené pokrájané na polovičky šampóny a spolu dusíme ešte asi 10 minút. Kúsky kurčaťa dáme do misy na polievku a premiešame s maslom a múkou, ktoré vymiešame do hrudky. Ku kurčaťu sa hodí cestovina, rezance, ktoré krátko premiešame s maslom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára