streda 27. februára 2013

Pečené kurča s bylinkami

1-2 kurčatá, soľ, korenie, citrónovú šťava, 50 g masla, čerstvé alebo sušené bylinky, cibuľa, mrkva, niekoľko kociek zeleru, 0,3- 0,5 l vody alebo kurací bujón
Pripravené kurča posolíme, okoreníme a polejeme citrónovou šťavou, solíme len vnútro. Srdce pečienku, 1 kocku masla a bylinky vložíme do vnútra. Kurča opečieme na horúcom masle s cibuľovými plátkami, mrkvou a zelerom a potom pečieme na oboch stranách asi 45 minút v rúre. Polejeme horúcou vodou alebo bujónom a počas pečenia oblievame. Elektrická rúra 200-225stupňov, plynová rúra 3-4 stupeň. Po upečení kurča prepolíme alebo pokrájame na 4 časti. Výpek privedieme do varu s trochou vody , precedíme ochutíme a nalejeme na kurča. Hodí sa zelený šalát alebo jablkový kompót.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára