streda 27. februára 2013

Mäso na smotane s knedľou

0,5 kg kuracích pŕs, trochu čerstvých hríbov (podľa chuti), cibuľa, olej, sladká smotana, 1 PL horčice, trochu mletej červenej papriky, karí korenie, soľ, bobkový list, 2 PL hladkej múky, trochu octu alebo citrónovej šťavy
knedľa : 500 g polohrubej múky, 1 KL soli, vajce, 20 g droždia, mlieko, trochu oleja

Očistenú pokrájanú cibuľu opečieme na oleji, pridáme papriku a pokrájané mäso. Chvíľu opečieme, pridáme pokrájané hríby, bobkový list, posolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Smotanu zmiešame s múkou, korením a horčicou a pridáme do uvareného mäsa. Necháme prejsť varom. Dochutíme octom. Podáme s knedľou.
Knedľa : Z droždia, trocha vlažného mlieka a 1 ČL múky a cukru pripravíme kvások. Do múky pridáme soľ, vajce, nakysnutý kvások, trochu oleja a s vlažným mliekom vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho na teplom mieste nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme knedle. Na pare ich varíme 20 minút. Hotové knedle potrieme olejom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára