štvrtok 21. februára 2013

Bravčový guláš s uhorkou

500 g bravčového mäsa z pliecka ,soľ ,mleté čierne korenie ,2 ČL kari korenia ,ocot ,200 g cibule ,200 g šalátovej uhorky ,100 g zeleru ,1 dl oleja ,polievkové tekuté korenie ,2 dl sladkej smotany ,1 PL hladkej múky

Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom, pridáme pokrájanú cibuľu, zeler a zalejeme olejom. Premiešame a dáme odležať do chladničky (najlepšie na noc). Potom mäso prudko opražíme zo všetkých strán, mierne podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme takmer domäkka. Nakoniec pridáme pokrájanú uhorku, polievkové tekuté korenie, sladkú smotanu, v ktorej sme vopred rozmiešali hladkú múku a necháme prejsť varom. Podávame s chlebom a ryžou s kari korením a čerstvým šalátom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára