streda 20. februára 2013

Jablková štrúdľa

1 dávka štrúdľového cesta ,150 g tuku ,100 g strúhanky alebo pomletého maku alebo orechov ,1 kg umytých postrúhaných jabĺk ,200 g práškového cukru ,0,5 balíčka škoricového cukru ,100 g hrozienok ,žĺtok na potretie ,tuk na plech ,vanilkový cukor

Vytiahnuté alebo rozvaľkané cesto podľa potreby pokvapkáme tukom a posypeme strúhankou alebo makom alebo orechmi. Na polovicu cesta nasypeme postrúhané jablká so škoricou, cukrom a hrozienkami (môžu byť namočené v rume), jemné okraje cesta zahneme dovnútra a cesto opatrne zavinieme. Potom štrúdľu opatrne prenesieme na vymastený plech a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote asi 200°C 20-25 minút. Upečenú posypeme vanilkovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára