štvrtok 21. februára 2013

Drevorubačské párance

1 kg polohrubej múky ,450 ml vody ,500 g zemiakov ,150 g rozpusteného masla ,olej

V mise zmiešame múku s vodou, so štipkou soli a vypracujeme tuhšie cesto. Necháme odležať. Zemiaky aj so šupou dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Pokvapkáme olejom, osolíme a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Cesto natenko rozvaľkáme, nakrájame na pásiky a v prstoch natrháme (vypárame) na menšie kúsky. Napárané párance uvaríme vo vriacej osolenej vode, keď vyplávajú na hladinu, vyberieme ich dierkovanou naberačkou. Upečené zemiaky popučíme, zmiešame s uvarenými párancami, pokvapkáme maslom, mierne osolíme a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára