štvrtok 21. februára 2013

Špagety Bolognese

balík špagiet , cibuľu ,strúčik cesnaku ,75 g prerastanej slaniny ,2 mrkvy ,2 PL olivového oleja ,400 g mletého mäsa ,100 ml červeného vína ,soľ ,čierne korenie ,100 ml mlieka ,1 ČL nasekaného oregana ,konzerva olúpaných paradajok ,1 PL cukru ,50 g nastrúhaného parmezánu ,tymian na ozdobenie

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Slaninu vyškvaríme na rozpálenom oleji a pridáme k nej najskôr mrkvu a potom mleté mäso. Za stáleho miešania dobre opečieme. Podlejeme červeným vínom a všetko necháme variť na miernom ohni, kým sa tekutina nevyvarí. Osolíme, okoreníme a primiešame mlieko. Omáčku povaríme a necháme zhustnúť. Do omáčky pridáme oregano, paradajky a cukor, zamiešame a pri nízkej teplote varíme asi 30 minút. Špagety uvaríme vo vriacej a osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Tymián opláchneme a lístky nasekáme. Špagety rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou, posypeme parmezánom a ozdobíme tymianom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára