utorok 19. februára 2013

Čokoládové úle

8 vajec, 140 g praskoveho cukru, 100 g polohrubej muky, 20 g margarinu a 20 g hrubej muky na plech, 130 g masla, 5 lyzic rumu, 50 g cokolady, 10 kociek cukru, 150 g mletych orechov, 100 g cokolady, 40 g ivy /stuzeneho tuku/
Z vajec, praskoveho cukru a muky upecieme na plechu piskotovy plat. Z vychladnuteho cesta okruhlou formickou povykrajujeme male kolieska. Maslo vymiesame s rumom, zmaknutou cokoladou a so sirupom, ktory uvarime z kociek cukru s troskou vody. Cesto, ktore sa zvysilo po vykrojeni koliesok, pokrajame na mensie kusky a spolu so zomletymi orechmi ho zamiesame do zmesi s maslom. Z tejto zmesi zlahka natlacime do ulovej formicky vysypanej praskovym cukrom a vyklopime na kazde vykrojene koliesko. Ule polejeme cokoladovou polevou, ktoru pripravime rozpustenim cokolady s ivou vo vodnom kupeli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára