streda 18. januára 2017

Tatárske azu

500 g zadného hovädzieho mäsa., 50 g tuku., 1 – 2 cibule., 20 g hladkej múky ( ovsené vločky )., mäsový vývar., bobkový list., 2 pl paradajkového pretlaku., 2 – 3 kyslé uhorky., mleté čierne korenie., soľ
Hovädzie meso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky alebo rezance. Opražíme na tuku, pridáme cibuľu a opražíme. Zaprášime hladkou múkou, chvíľu popražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Ochutíme bobkovým listom, paradajkovým pretlakom a dusíme prikrité do mäkka. Potom pridáme pokrájané kyslé uhorky, podľa chuti dochutíme mletým čierným korením a osolíme, ešte krátko podusíme a podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára