piatok 13. januára 2017

Cestoviny s kuracím mäsom

kuracie mäso –2 väčšie prsia, 250 – 500 g Cestoviny – Fussily (vrtuľky), 1x červená paprika, 1x žltá paprika, brokolica, 15 dkg Niva alebo syr Paladin, 1x Rama Cremfine na varenie (smotana na varenie), mlieko, tvrdý syr Eidam, tvrdý syr – údený, 1x zeleninový bujón Maggi, olej alebo domáca masť, sušená bazalka, sušené oregano, 1 cibuľa, 5-6 strúčikov cesnaku, soľ, biele mleté korenie, vegeta
Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na tenké pásiky. Na rozohriatom oleji alebo masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na tenké pásiky nakrájane kuracie mäsko, opražíme až kým sa neodparí z mäsa voda, osolíme ale len trošku, pretože Paladin/Niva sú slané syry, okoreníme bielym korenim, ovegetíme a podlejeme vodou, vhodíme zeleninový bujón a dusíme kým nie je mäsko polomäkké. Keď je takmer mäkké, pridáme na pásiky alebo kocky nakrájanú červenú papriku, žltú papriku, malé hlavičky brokolice a chvíľku podusíme . Potom necháme vypariť vodu a podlejeme smotanou na varenie Rama, podľa chuti rozdrvíme v prstoch bazalku a oregano a tiež pridáme do jedla, roztlačíme 5-6 strúčikov cesnaku. Za stáleho miešania pridáme trošku mlieka, aby omáčky bolo viac, nastrúhaný syr Niva alebo Paladin, nastrúhaný syr Eidam, ktorý nám omáčku zahustí. Pokiaľ je omáčka príliš hustá dolejeme mlieko, ak je príliš riedka poprášime jemne hladkou múkou a stále miešame, aby omáčka neprihorela.
Cestoviny uvaríme „Al Dente“ s troškou olivového oleja v osolenej vode, aby sa cestoviny nezlepili. Keď sú cestoviny „Al Dente“ scedíme ich, Neoplachujeme.
Vypneme uvarenú omáčku prelejeme ňou cestoviny a na každú porciu nastrúhame údený syr. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára