štvrtok 19. januára 2017

Cinzano

1. Pol kg ryže umyjeme v studenej vode, vsypeme do fľaše s objemom 5l a posypeme kvasnicami. Pridáme kôru z 1 citróna a 1 citrón pokrájaný na mesiačiky. Ďalej 4 ks nového korenia, 4 ks klinčekov, 1 celý muškátový orech, štipku malého zázvoru, tymiánu, mletej škorice, paliny a muškátového kvetu.
2. Prevaríme 3,5l vody do ktorej pridáme 1,5 kg cukru a vlažným roztokom pripravenú zmes zalejeme. Fľašu uzavrieme kvasným uzáverom.
3. Všetko necháme 6 týždňov kvasiť, potom hadičkou stočíme do fliaš a necháme ešte asi 10 dní dozrieť. Ak víno nie je číre je vhodne ho prefiltrovať cez filtračný papier. Skladujeme v chladnom a tmavom priestore.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára