utorok 24. januára 2017

Domáci chlieb

1 kg múka hladká obyčajná,1 kocka droždie, 3 lyžičky soli,3 lyžičky octu,1 lyžička rasca,3 ks v šupke uvarených zemiakov,6 dl voda
Pripravíme kvások z droždia, vody a troške cukru, pridáme do múky, zemiaky postrúhame a pridáme aj ostatné prísady. Necháme kysnúť 1 hodinu. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku prekladáme ho 3 krát v intervale 15 minút. Dáme na dobre pomastený a hrubou múkou vysypaný plech. Ešte necháme aspoň pol hodiny kysnúť. V rúre pečieme 1 - 1 1/4 hodiny. Podľa potreby kontrolujeme teplotu, prípadne prikryjeme alobalom. Na konci pečenia potrieme chlieb vodou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára