streda 11. januára 2017

Sladkovo kurca

stredne velke kurca, 3 dl tmaveho piva, 60 g masla, stredne velka cibula, polievkova lyzica kecupu, 80 g cerstveho chrenu, 1 velke jablko, polievkova lyzica cukru, ocot, mlete cierne korenie, sol
Kurca umyjeme, naporcujeme alebo len rozstvrtime, posolime a okorenime. Cibulu nakrajame na drobne kusky a zmiesame s kecupom, maslom a 1 dl piva. Touto zmesou kurca potrieme ulozime, na pekacik a nechame 2-3 hodiny odstat v chlade. po odstati pozvolna pecieme v rure a podlievame zvysnym pivom. Chren a jablko ocistime, olupame a nastruhame. Cukor dame mierne skamarelizovat, pridame ocot, stipku soli, chren s jablkami a dusime do zmaknutia. Zmes nechame ochladit a podavame k upecenemu kurcatu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára