sobota 18. februára 2017

Zajac ala Toulouse

vykosteneho zajaca, 250 g telaciny, 200 g mletej bravcoviny, 100 g bajonskej sunky, cibula, 2 struciky cesnaku, vajce, krajec tmaveho chleba, 20 cl kyslej smotany, 200 g zelenych oliv, 3 lyzice oleja, petrzlenova vnat, 4 lyzice konaku, sol, korenie
Plnka: Mletu bravcovinu zmiesame s telacinou pomletou so sunkou, chlieb, cesnak, vajce, lyzicu konaku, 2 lyzice posekanej petrzlenovej vnate. 
Osolime a okorenime. Zajaca naplnime, otvor zasijeme a celeho ho vlozime do velkej rajnice. Oprazime ho zo vsetkych stran na oleji, prikryjeme a za podlievania horucou vodou dusime aspon hodinu. 15 minut pred koncom vlozime olivy. Zajaca potom polozime na vyhrievanu podavaciu misu. Do stavy v rajnici vmiesame smotanu s 3 lyzicami konaku. Nechame prejst varom a omackou zajaca polievame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára