pondelok 27. februára 2017

Vysmážaný karfiol v pivnom cestíčku

1 karfiol,  soľ,  2 lyžice citrónovej šťavy,  100 g múky ,30 g strúhaného syra , 1/2 lyžičky kari , 1 žĺtok  ,1 lyžica roztopeného masla, 175 ml piva,  2 bielka, tuk na vymastenie formy
Karfiol rozdelíme na ružičky a umyjeme. Krátko povaríme v osolenej vode, potom necháme okvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme zhruba 10 minút odstáť.
Zmiešame múku, syr, kari a trocha soli. Primiešame žĺtok, mlieko a pivo. Vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do cesta.
Rozohrejeme fritovací hrniec na 180 stupňov. Ružičky karfiolu postupne obalíme v cestíčku a na horúcom tuku dozlata usmažíme. Karfiol vytiahneme z tuku a necháme ho odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s tatárskou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára