pondelok 27. februára 2017

Špenátová roláda

150 g vareného a posekaného špenátu, 4 vajcia, 20 g masla, 2 PL hladkej múky, trochu postrúhaného muškátového orieška, 1 KL posekaného rozmarínu, čierne korenie a soľ, trochu prášku do pečiva
Žĺtky rozšľaháme so špenátom a maslom, pridáme múku, koreniny, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Pečieme 15 minút v predhriatej rúre 190 stupňov.
Plnka: 150 g šunky, 200 g smotanového syra, 100 g masla, 3 PL jogurtu, 100 g uvarených a prelisovaných zemiakov, 1 ČL horčice, 3 strúčiky rozotretého cesnaku, trochu korenia a podľa chuti soli, lyžica pikantného kečupu
Z vychladnutého korpusu odlúpime papier. Roládu veľmi jemne natrieme kečupom, poukladáme na ňu plátky šunky a natrieme plnkou, ktorú sme vymiešali z ostatných surovín. Roládu zvinieme, zabalíme do fólie a necháme cez noc v chlade. Pred podávaním tvrdé okraje rolády odkrojíme, nakrájame ju na 2 cm hrubé plátky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára