sobota 18. februára 2017

Varené hovädzie s pikantnou omáčkou

Uvarene maso z polievky. 
Omacka: 30 g oleja, 1 cibula, paliva paprika, mlete cierne korenie, mlety zazvor, kari korenie, 1/2 malej lyzicky cukru, 2 struciky cesnaku, 1/2 malej lyzicky maizeny, rajciakovy pretlak, worchesterova omacka, tekuta Vitana
Maso z polievky pokrajame na platky a podavame s pikantnou omackou a varenymi zemiakmi.
Omacka: Na oleji opecieme pokrajanu cibulu, pridame trosku palivej papriky a zalejeme vodou alebo vyvarom z polievky. Varime, kym cibula zmakne. Potom pridame mlete cierne korenie, mlety zazvor, kari korenie, cukor a rozotrety cesnak. Omacku vydusime na tuk, primiesame maizenu, rajciakovy pretlak, worchesterovu omacku a tekutu Vitanu. Nechame chvilu odparit, dolejeme vyvarom a varime do konzistencie omacky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára