sobota 18. februára 2017

Tatársky biftek

700 g svieckovice, 500 g toastoveho chleba, 2 cibule, mleta cervena paprika, mlete cierne korenie, 4 zltky, 4 polievkove lyzice kecupu, sol, 4 polievkove lyzice horcice, hlavka cesnaku
Cerstvu svieckovicu vycistime a nechame 2 dni odlezat. Potom ju pokrajame na kusky a dvakrat zomelieme. Cibulu najemno pokrajame na kusky a dvakrat zomelieme. Polovicu pridame k svieckovici. Pridame polovicu kecupu, horcicu, papriku, sol a korenie a jemne vypracujeme na masu, ktoru rozdelime na 4 casti. Vytvarujeme bochniky, do stredu kazdeho bochnika dame zltok. Oblozime zvysnou cibulou, koreninami, kecupom, horcicou. Pridame ocistene struciky cesnaku a opecene toastove chleby.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára