Hovadziu rostenku nakrajame na rezne. Naklepeme, osolime a okorenime mletym vonavym korenim. V supe uvarene zemiaky osupeme a pokrajame na male kocky. Syr a sunku pokrajame na kocky a pridame k zemiakom. Maslo so zltkom a so solou vymiesame, pridame z bielka uslahany tuhy sneh a spolu so smotanou primiesame do zemiakov. Plnkou naplnime rozklepane rezne, skrutime, konce vytlacime dnu a previazeme bielou nitou. Na rajnici rozpustime nadrobno pokrajanu slaninu s mastou, pridame ocistenu a nadrobno posekanu cibulu a nechame ju spenit. Naplnene rezne dame na cibulu a prikryte pomaly dusime. Obcas polievame hovadzou polievkou alebo horucou vodou. Udusime do makka, poprasime mukou a este podusime. Priloha ryza alebo opekane zemiaky a oblozena cerstva zelenina.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 18. februára 2017
Plnená roštenka
400 g hovadzej rostenky, 80 g ementalskeho syra, 20 g zemiakov, 100 g sunky, 40 g udenej slaniny, 40 g masla, 1 vajce, lyzica hustej smotany, 20 g masti, 40 g cibule, 20 g hladkej muky, mlete vonave korenie
Hovadziu rostenku nakrajame na rezne. Naklepeme, osolime a okorenime mletym vonavym korenim. V supe uvarene zemiaky osupeme a pokrajame na male kocky. Syr a sunku pokrajame na kocky a pridame k zemiakom. Maslo so zltkom a so solou vymiesame, pridame z bielka uslahany tuhy sneh a spolu so smotanou primiesame do zemiakov. Plnkou naplnime rozklepane rezne, skrutime, konce vytlacime dnu a previazeme bielou nitou. Na rajnici rozpustime nadrobno pokrajanu slaninu s mastou, pridame ocistenu a nadrobno posekanu cibulu a nechame ju spenit. Naplnene rezne dame na cibulu a prikryte pomaly dusime. Obcas polievame hovadzou polievkou alebo horucou vodou. Udusime do makka, poprasime mukou a este podusime. Priloha ryza alebo opekane zemiaky a oblozena cerstva zelenina.
Hovadziu rostenku nakrajame na rezne. Naklepeme, osolime a okorenime mletym vonavym korenim. V supe uvarene zemiaky osupeme a pokrajame na male kocky. Syr a sunku pokrajame na kocky a pridame k zemiakom. Maslo so zltkom a so solou vymiesame, pridame z bielka uslahany tuhy sneh a spolu so smotanou primiesame do zemiakov. Plnkou naplnime rozklepane rezne, skrutime, konce vytlacime dnu a previazeme bielou nitou. Na rajnici rozpustime nadrobno pokrajanu slaninu s mastou, pridame ocistenu a nadrobno posekanu cibulu a nechame ju spenit. Naplnene rezne dame na cibulu a prikryte pomaly dusime. Obcas polievame hovadzou polievkou alebo horucou vodou. Udusime do makka, poprasime mukou a este podusime. Priloha ryza alebo opekane zemiaky a oblozena cerstva zelenina.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára