Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, popražíme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a opražíme. Na chvíľu odstavíme, primiešame mletú červenú papriku, vrátime späť na oheň, poprášime múkou, zalejeme vodou, pridáme lečo, potlčenú rascu, soľ, očistené pokrájané zemiaky a uvaríme. Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou a zelerovou vňaťou posekanou nadrobno.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 12. februára 2017
Nepravá gulášová polievka s lečom
60 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 1 lyžička mletej červenej papriky, 40 g hladkej múky, 1,25 l vody, 4 lyžice leča, potlčená rasca, soľ, 400 g zemiakov, zelená petržlenová a zelerová vňať
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, popražíme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a opražíme. Na chvíľu odstavíme, primiešame mletú červenú papriku, vrátime späť na oheň, poprášime múkou, zalejeme vodou, pridáme lečo, potlčenú rascu, soľ, očistené pokrájané zemiaky a uvaríme. Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou a zelerovou vňaťou posekanou nadrobno.
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, popražíme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a opražíme. Na chvíľu odstavíme, primiešame mletú červenú papriku, vrátime späť na oheň, poprášime múkou, zalejeme vodou, pridáme lečo, potlčenú rascu, soľ, očistené pokrájané zemiaky a uvaríme. Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou a zelerovou vňaťou posekanou nadrobno.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára