nedeľa 12. februára 2017

Dolnozemský hovädzí guláš

500 g hovädzej glejovky, 3 lyžice oleja, 3 paradajky, 2 stredne veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 kg zemiakov, 1 lyžice mletej sladkej papriky, korenie, soľ
Mäso nakrájame na menšie kúsky. Na oleji opečieme doružova jemne nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, cesnak prelisovaný so soľou a mäso. Spoločne chvíľu opekáme, potom mierne podlejeme teplou vodou vždy, keď sa tuk oddeľuje od šťavy. K polomäkkému mäsu pridáme na kolieska nakrájané a olúpané paradajky a korenie. Veľmi jemne dusíme. Až začne mäso mäknúť, pridáme na kocky nakrájané a olúpané zemiaky (prípadne na slížiky nakrájanú papriku) a zalejeme potrebným množstvom vody. Keď sa zemiaky v guláši uvaria, niekoľko ich vidličkou roztlačíme o stenu nádoby. Premiešame a podávame v miskách alebo polievkových tanieroch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára