Jelenie pliecko, anglická slanina, olej, ružičkový kel, čerstvé figy, červené víno, ríbezľový džem, solamyl, škorica, soľ, cibuľa
Mäso (500 g) nakrájať na kocky, cibuľu (1 menšia) nadrobno, z fíg (3) vybrať dužinu, do slanej vody dať variť ružičkový kel (8 lyžíc guľôčok). Slaninu (100 g) nakrájať na kocky.
Na lyžici oleja speniť cibuľku, opražiť mäso a slaninu, na miernom ohni domäkka podusiť zakryté (pre väčší úspech sa odporúča mäso do oleja s cibuľkou naložil o deň skôr). V priebehu dusenia pripraviť zvlášť omáčku: uvariť víno (2 dl) s dužinou z fíg, s dvoma lyžicami ríbezľového džemu, zahustiť lyžičkou solamylu rozmiešaného v troške studenej vody, okoreniť štipkou škorice, nakoniec podľa chuti osoliť. Mäkké mäso potom zaliať teplou omáčkou a ihneď podávať. Prílohy: varený ružičkový kel, zemiakové placky, krokety.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára