sobota 18. februára 2017

Jelení guláš s figami

Jelenie pliecko, anglická slani­na, olej, ružičkový kel, čerstvé fi­gy, červené víno, ríbezľový džem, solamyl, škorica, soľ, ci­buľa
Mäso (500 g) nakrájať na kocky, cibuľu (1 menšia) nadrobno, z fíg (3) vybrať dužinu, do slanej vody dať variť ružičkový kel (8 lyžíc gu­ľôčok). Slaninu (100 g) nakrájať na kocky.
Na lyžici oleja speniť cibuľku, opražiť mäso a slaninu, na mier­nom ohni domäkka podusiť za­kryté (pre väčší úspech sa odpo­rúča mäso do oleja s cibuľkou naložil o deň skôr). V priebehu dusenia pripraviť zvlášť omáčku: uvariť víno (2 dl) s dužinou z fíg, s dvoma lyžicami ríbezľového dže­mu, zahustiť lyžičkou solamylu roz­miešaného v troške studenej vo­dy, okoreniť štipkou škorice, nakoniec podľa chuti osoliť. Mäkké mäso potom zaliať teplou omáč­kou a ihneď podávať. Prílohy: varený ružičkový kel, ze­miakové placky, krokety.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára