sobota 18. februára 2017

Srnčí pilaf

Srnčie pliecko, masť, cibuľa, cesnak, kyslá kapusta, papriko­vé struky, ryža, kyslá smotana, sladká paprika, rasca, soľ
Ryžu (200 g) uvariť z dvoch tretín v slanej vode. Mäso (600 g) nakrájať na väčšie kocky, cibule (3) nadrobno, cesnak (5 strúčikov) roztrieť so soľou, kyslú kapustu (250 g) pokrájať, paprikové struky (3) nakrájať na kocky.
Cibuľu speniť na troch lyžiciach masti, primiešať tri lyžičky papriky, štipku rasce a cesnak. Premiešať a hneď pridať mäso a opražiť. Za veľmi mierneho podlievania vo­dou dusiť. Keď mäso napoly zmäkne, pridať kapustu a struky, výdatnejšie podliať (aby všetko bolo pod vodou) a dodusiť do­mäkka. Pridať ryžu a dovariť ju, potom zaliať smotanou (2 dl), iba prehriať, prípadne prikoreniť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára