sobota 18. februára 2017

Guláš z daniela

Predné z daniela, cibuľa, masť, slanina, cesnak, rajčiakový pre­tlak, zemiaky, mrkva, petržlen, zeler, pór, hladká múka, soľ, čierne korenie, majorán
Mäso (600 g) nakrájať na kocky, cibule (3) nadrobno, zemiaky (600 g) nakrájať na kocky, cesnak (4 strúčiky) rozmiešať so soľou, z masti (pol lyžice) a múky (2 lyžice) pripraviť zápražku, slaninu (50 g) nakrájať na malé kocky, zeler (štvrť), mrkvu (1), petržlen (T) a pór (polovicu) nakrájať na kolieska ale­bo malé kocky.
Rozškvariť slaninu, pridať poldru­ha lyžice masti, speniť na tom ci­buľu a pridať mäso. Podusiť vo vlastnej šťave na menšom ohni, pridať cesnak a štyri lyžice rajčia­kového pretlaku, opražiť, potom mierne podliať vodou, osoliť, oko­reniť a za opatrného podlievania dusiť takmer domäkka. Potom pridať zemiaky a zeleninu, ne­chať vydusiť na tuk, zahustiť zá­pražkou, ihneď znova podliať a dodusiť. Nakoniec okoreniť majo­ránom podľa chuti, prípadne do­soliť a dokoreniť. Príloha: chlieb.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára