Mäso (600 g) nakrájať na kocky, cibule (3) nadrobno, zemiaky (600 g) nakrájať na kocky, cesnak (4 strúčiky) rozmiešať so soľou, z masti (pol lyžice) a múky (2 lyžice) pripraviť zápražku, slaninu (50 g) nakrájať na malé kocky, zeler (štvrť), mrkvu (1), petržlen (T) a pór (polovicu) nakrájať na kolieska alebo malé kocky.
Rozškvariť slaninu, pridať poldruha lyžice masti, speniť na tom cibuľu a pridať mäso. Podusiť vo vlastnej šťave na menšom ohni, pridať cesnak a štyri lyžice rajčiakového pretlaku, opražiť, potom mierne podliať vodou, osoliť, okoreniť a za opatrného podlievania dusiť takmer domäkka. Potom pridať zemiaky a zeleninu, nechať vydusiť na tuk, zahustiť zápražkou, ihneď znova podliať a dodusiť. Nakoniec okoreniť majoránom podľa chuti, prípadne dosoliť a dokoreniť. Príloha: chlieb.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára