bažant, maslo, cibuľa, zemiaky, mrkva, rajčiakový pretlak, sladká paprika, rasca, čierne korenie, soľ
Bažanta nakrájať na väčšie kocky (kúsky), zemiaky (700 g) na veľké kocky, mrkvu (1 väčšia) na kolieska, veľkú cibuľu (1) nadrobno.
Na troch lyžiciach masti opražiť cibuľu, pridať tri lyžičky papriky, krátko opražiť (miešať), pridať štipku rasce, mierne podliať vodou a nechať prejsť varom. Ihneď pridať mäso a dusiť takmer domäkka (opatrne podlievať). Pridať zemiaky a mrkvu, desať lyžíc rajčiakového pretlaku alebo pol kilogramu nakrájaných rajčiakov a za opatrného podlievania znovu dusiť do zmäknutia. Okoreniť. Príloha: chlieb.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára