sobota 18. februára 2017

Bažantí guláš

bažant, maslo, cibuľa, zemiaky, mrkva, rajčiakový pretlak, slad­ká paprika, rasca, čierne kore­nie, soľ
Bažanta nakrájať na väčšie koc­ky (kúsky), zemiaky (700 g) na veľ­ké kocky, mrkvu (1 väčšia) na ko­lieska, veľkú cibuľu (1) nadrobno.
Na troch lyžiciach masti opražiť cibuľu, pridať tri lyžičky papriky, krátko opražiť (miešať), pridať štipku rasce, mierne podliať vo­dou a nechať prejsť varom. Ihneď pridať mäso a dusiť takmer do­mäkka (opatrne podlievať). Pri­dať zemiaky a mrkvu, desať lyžíc rajčiakového pretlaku alebo pol kilogramu nakrájaných rajčiakov a za opatrného podlievania zno­vu dusiť do zmäknutia. Okoreniť. Príloha: chlieb.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára