sobota 18. februára 2017

Hovädzie dusené na zelenine

½ kg masa, 8 dkg tuku, 1 cibula, 8 dkg korenovej zeleniny, cierne korenie, sol, lyzicka hladkej muky
Na tuku oprazime na kolieska nakrajanu zeleninu, ked trocha zhnedne, pridame pokrajanu cibulu, nechame zhnednut, vlozime maso a po oboch stranach opecieme. Podlejeme trochou polievky, alebo horucej vody a dusime domakka. Hotove maso vyberieme, dame do kastrolika a zakryjeme. Stavu nechame vydusit, zaprasime mukou, ked sa muka uprazi, podlejeme polievkou alebo vodou a povarime. Precedime a zeleninu do omacky prelisujeme. Maso rozkrajame na porcie a dame do omacky prehriat.
Prilohy: cestoviny, zemiaky, knedle, ryza, halusky, dusena zelenina a salaty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára