pondelok 20. februára 2017

Zeleninové závitky s mäsom a so šampiňónmi

400 ml mlieka, štyri vajcia,150 g múky, soľ, olej ajka zb hub
Plnka: 200 g kuracích pŕs, 200 g šampiňónov sterilizovaný hrášok, hlávkový šalát, červená paprika, olivový olej, soľ, mleté biele korenie, citrónová šťava
Múku, vajcia a mlieko dobre vymiešame, osolíme a necháme desať minút odpočívať. Na rozpálenej panvici potretej olejom upečieme omelety. Naplníme ich mäsovou plnkou a ozdobíme zvyšnou zeleninou. 
Plnka:Kuracie mäso nakrájame na kocky, posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Chvíľu necháme odležať. Na panvici s rozhorúčeným olejom ho zo všetkých strán prudko orestujeme, po chvíli pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. Pridáme červenú papriku nakrájanú na tenké pásiky, sterilizovaný hrášok, šalát nakrájaný nadrobno a premiešame. Zmes dosolíme, okoreníme bielym korením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára